Malachi Martin: A kiforgatott katolicizmus PPEK szám: 657

A kiforgatott katolicizmus a Malachi Martinnal, a nagysikerű íróval, egykori vatikáni bennfentessel és ördögűzővel 1990-ben készült beszélgetések írásos változata.

Az Egyház történetének a II. Vatikáni Zsinatot követő korszakát a jelenlegi egyházi testület nagy megújulásként, második pünkösdként mutatja be. A statisztikákban is megmutatkozó hanyatlásnak, az egyházi személyek hite széles körben tapasztalható elvesztésének, valamint a vég nélküli botrányoknak a rideg valósága azt igazolja, hogy ez a propagandisztikus beállítás egy óriási félrevezetés. Az Egyház a II. Vatikáni Zsinat óta a nagy megújhodás megtapasztalása helyett egy szörnyű önpusztítási folyamat csapdájába került. Ezt a véleményt a kritikusok gyakran elhessegetik mint túlságosan borúlátót. Ma azonban, ahogy az Egyház jelenlegi válsága mind nyilvánvalóbbá válik, Martin atya helyzetfelmérésének a hitele egyre növekszik.

Az Egyház volt már válságos helyzetben többször is, melyekből a Gondviselés mindig kivezette. Martin atya az Egyházon belül, Rómához hű módon beszél a helyzetről, elkerülve ezzel mindenféle szakadás lehetőségét. Adja meg az Úr, hogy a megújulás minél előbb bekövetkezzék most is.

A Pázmány Péter Elektronikus Könyvtárban eddig megjelent beszélgetések Malachi Martinnal:
1. A kiforgatott katolicizmus
2. Az örök háború
3. A sötétség birodalma
4. A megláncolt Péter
5. Az elhagyott szőlőskert
6. A kísértés órája

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.053.949 Malachi_Martin_A_kiforgatott_katolicizmus_2.pdf
DOC 701.952 Malachi_Martin_A_kiforgatott_katolicizmus_2.doc
EPUB 200.465 Malachi_Martin_A_kiforgatott_katolicizmus_2.epub
MOBI 502.756 Malachi_Martin_A_kiforgatott_katolicizmus_2.mobi