Malachi Martin: A sötétség birodalma PPEK szám: 1015

A sötétség birodalma a Malachi Martinnal, a nagysikerű íróval, egykori vatikáni bennfentessel és ördögűzővel folytatott beszélgetések harmadik, 1992-ben elhangzott részének írásos változata. Az érdekfeszítő beszélgetések föbb témai: ördögűzés, megszállottság; az ördög és az új vilagrend; a sátán füstje (behatolt-e a gonosz a Vatikánba?).
Sokan (teológusok is) ma gúnyolódnak az ördög, az őrangyal képzetén, és néha a gonosz fogalmán is. Martin atya válasza szerint ezek a hitehagyás állapotában vannak, mert aki tagadja az ördög létét, Lucifer létét, a bűn, a pokol vagy az örök büntetés létét, az automatikusan tagadja a Krisztus általi megváltás eszméjét is. Ezzel automatikusan tagadja Isten jóságát és a Kereszt célját. A Megtestesülés egész tervét elveti. Valójában nem tagadhatja Lucifer létét anélkül, hogy ne tagadná Krisztus isteni természetét és Megváltó voltát is. Mi volt akkor Krisztus jövetelének a célja? Mi lehet a cél? Hogy széppé tegye a földet? Hogy több ennivalót adjon? Vagy boldogabb életet? Nem, Õ azért jött, hogy megváltson minket a bűntől.
Martin atya beszél az ördög szereperől az új világrend kialakításában. Nem csak egyéneken keresztül dolgozik az ördög, hanem egész csoportok, kormányok, alapítványok révén. Egyes támadási módjai a sátánizmus, az abortusz, a homoszexualitás, a felszabadítási teológia, a New Age, a feminizmus, és a család szétrombolására irányuló törekvései.
A beszélgetések első két része szintén megtalálható a Könyvtárban A kiforgatott katolicizmus és Az örök háború cím alatt.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 988.230 Malachi_Martin_A_sotetseg_birodalma_2.pdf
DOC 828.928 Malachi_Martin_A_sotetseg_birodalma_2.doc
EPUB 206.090 Malachi_Martin_A_sotetseg_birodalma_2.epub
MOBI 478.130 Malachi_Martin_A_sotetseg_birodalma_2.mobi