Keresztes Szent János: Útmutató a tökéletes lelki életre PPEK szám: 826

Ez a kis tanulmány nem a misztika, hanem a szerzetesi élet aszkétikus kérdéseiről szól. Ha a szerzetes haladék nélkül el akar jutni az isteni összeszedettségre, a lelki csöndre, a szellemi kivetkőzöttségre és szegénységre, melyekben a Szentlélek békésen felüdít, melyek a lelket az isteni egyesülésre vezetik, kiszabadítják a világ és minden teremtmény akadályozásaiból és megtanítják, hogyan játssza ki a sátán cselvetéseit s melyek végül önmagától is felszabadítják, – ahhoz szükséges, hogy begyakorolja az itt közölt szabályokat.
Meg kell előbb jegyeznünk, hogy minden kár, melyet a lélek elszenved, az ő három ellensége valamelyikétől jön, a világtól, az ördögtől vagy a testtől. A világ a legkevésbé félelmes ellenség, a sátán a legnehezebben felismerhető, és a test makacsabb a többinél. Támadásai meg nem szűnnek, ameddig csak meg nem szűnik bennünk a régi ember.
Ahhoz, hogy ez ellenségeink közül egyet is legyőzzünk, le kell győznünk mind a hármat. Mihelyt meggyengül az egyik, a többi is elerőtlenedik; és ha mind a három le lett győzve, a léleknek nincs többé háborúja.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 332.492 Keresztes_Szent_Janos_Utmutato_a_tokeletes_eletre_1.pdf
DOC 224.256 Keresztes_Szent_Janos_Utmutato_a_tokeletes_eletre_1.doc
EPUB 126.347 Keresztes_Szent_Janos_Utmutato_a_tokeletes_eletre_1.epub
MOBI 130.280 Keresztes_Szent_Janos_Utmutato_a_tokeletes_eletre_1.mobi