Keresztény Kis Könyvtár: Szociáldemokrácia és kereszténység PPEK szám: 768

Az 1919-es tanácsköztársaság tragikus ideje hazánk és egyházunk történelmének. Annak leverése után nem sokkal, mintha mi sem történt volna, a szociáldemokrácia újra hangosan szervezkedni kezdett és a tõle már megszokott erõszakos modorával akarta maga alá bírni a magyar munkásság még józan lelkeit. Világmegváltó szerepében tetszelgett magának és a társadalmi bajok hangoztatásával élesen támadta a társadalmi és gazdasági világrendet, állami és isteni törvényt, államot és vallást, amelyeket végképp el akart törülni a föld színérõl, hogy ezek romjain felépítse az úgynevezett szocialista társadalmat.
Ha higgadt, józan ember olvassa a párt lapjait és kiadványait és állandóan figyelemmel kíséri azt a harcot, amelyet társadalmi intézményeink ellen folytattak, meg kell állapítania, hogy ez általában a „tõke” ellen irányul, de állandó céltáblája mégis a keresztény társadalom, ennek intézményei, törekvései, elsõsorban a katolikus egyház és ennek papjai, akikbe sokszor a leggyalázatosabb rágalom árán taposnak bele, hogy az egyház tekintélyét aláássák. Ez is bizonyítja, hogy a szociáldemokrácia irányítása világszerte teljesen keresztényellenes kezekben van. A jelek arra mutatnak, hogy a munkásság puszta politikai tömegeszköz a vezetõk kezében. A cél tulajdonképpen nem a tömegek felszabadítása, hanem a keresztényellenes világfront kiépítése.
Ez az 1925-ben, a Keresztény Kis Könyvtár sorozatban megjelent könyv rövid összefoglalása a szociáldemokrácia lényegének, céljainak, követeléseinek, felforgató tevékenységének, elméletének, és szembe állítja azokat a kereszténység tanításával. Végül levonja a következtetést: keresztény ember nem lehet szociáldemokrata, és felszólít a cselekvésre, az egységes, keresztény front kiépítésére.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 942.530 Szocialdemokracia_es_keresztenyseg_1.pdf
DOC 570.880 Szocialdemokracia_es_keresztenyseg_1.doc
EPUB 303.162 Szocialdemokracia_es_keresztenyseg_1.epub
MOBI 438.372 Szocialdemokracia_es_keresztenyseg_1.mobi