Mácz István: Élni vagy meghalni? PPEK szám: 533

„Élni vagy meghalni?” – dadogva, suttogva vagy kiáltva tesszük fel a kérdést. Van-e értelme az emberi életnek? Megválaszthatja-e halálának idejét s módját az ember, akár úgy is, hogy önkezével oltja ki élete lángját? Ez a könyv az Olvasóval együtt keresi a választ. A bizalom lángját gyújtja föl, a reményt ébreszti abban is, aki közel jár az öngyilkossághoz. Gondolkozni és érezni hív. Mélyen érezni az életet.

A könyvből: BARÁTOM! Neked írok, bár nem ismerlek. Te sem ismersz engem, mégis kérlek, olvasd el leveleimet. Miért írok? Hozzád nem lehet odafutni, mint az égő ház foglyaihoz; nem lehet utánad ugrani, mint a sodró víz fuldoklójához – hiszen látható sebektől nem vérzel, s nem kiáltasz segítségért: nincs más választásom, írok neked.
Azt mondod: „Nem akarok élni!” Én azt kérdezem: „Abban biztos vagy, hogy meg akarsz halni?” Látod, van mit mondanunk egymásnak.
Célom nem a rábeszélés, nem a lebeszélés, hanem az együttgondolkozás. Ha hívod a halált, várj egy kicsit. Aki vár, az még nem veszít semmit. Várj, és olvasd el a levelekben írottakat. Az élet kérdéseit, a halál siettetését lásd másvalaki szemével is.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 594.545 Macz_Istvan_Elni_vagy_meghalni_1.pdf
DOC 395.264 Macz_Istvan_Elni_vagy_meghalni_1.doc
EPUB 137.870 Macz_Istvan_Elni_vagy_meghalni_1.epub
MOBI 168.848 Macz_Istvan_Elni_vagy_meghalni_1.mobi