Őrsy László: Boldogok a keresők PPEK szám: 511

A könyv elmélkedések sorozata a keresztény életről és erkölcsről, a bűnről és irgalomról, és más titkokról, de oly módon, hogy nem a megfelelő feleletet keresi egy adott kérdésre, hanem először a kérdés helyességét próbálja eldönteni. Azt szeretné elérni, hogy a problémák felvetésekor a hangsúly a kérdésekre kerüljön.
Részletesen szól a bocsánatos és súlyos bűnök problémájáról, a keresztény erkölcstan alapvető kérdéseiről és a papi hivatal „megújításáról”.
A szerző szerint manapság többen adnak feleletet kérdéseinkre, mint ez jó az Egyháznak, és kevesebben vannak a jó kérdést fölvetők, mint szükséges az Egyháznak. Mivel az isteni igazságokat elménk nem tudja teljesen átfogni, de mindig tovább jutunk megértésükben, ezért feleleteink sem lehetnek véglegesek a világban.
A könyv mottója lehetne: „Ha sikerül ellenállnunk a hamis biztonság kísértésének, ha hátra tudunk lépni a látszólagos bizonyosságok elől, hogy megvizsgáljuk építkezésünk alapjait, akkor újfajta viták ideje következik: gyönyörűséggel fogunk fölvetni kérdéseket, javítgatjuk őket, rostáljuk őket, s keressük a feleletet rájuk. És az Egyház így csak boldogabb lesz.”

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 725.237 Orsy_Laszlo_Boldogok_a_keresok_1.pdf
DOC 698.880 Orsy_Laszlo_Boldogok_a_keresok_1.doc
EPUB 180.631 Orsy_Laszlo_Boldogok_a_keresok_1.epub
MOBI 252.943 Orsy_Laszlo_Boldogok_a_keresok_1.mobi