Tóth Tihamér: A jellemes ifjú - Dohányzol? PPEK szám: 450

Tóth Tihamér (1889-1939) veszprémi püspök a XX. század egyik legjelentősebb katolikus alakja. Egyetemi tanár, kiváló szónok, író, az ifjúság apostola, nevelő, cserkész pedagógus. A magyar rádió elsőként az ő szentbeszédét közvetítette. Könyveit 16 nyelvre lefordították, művei külföldön ma is népszerűek a fiatalság nevelésére. Egyes könyveit (mint ezt a kötetet is) a magyar középiskolákban kötelezővé tették.
A Szent István Társulatnál megjelent összegyűjtött munkáit adjuk közre a PPEK-ben. Ez a harmadik kötet, a Jellemes ifjú és a Dohányzol? a Levelek diákjaimhoz című sorozatában született. A Dohányzol? című mű a civilizáció első nagy drog-szenvedélyéről, a cigarettáról szól. Tóth Tihamér semmi mást nem tanít, és semmi másról nem ír, mint a lényegről: ha le akarsz szokni szenvedélyeidről, mindenekelőtt menj Jézushoz, az egyetlen orvoshoz, aki előbb karakteredet acélozza meg, hogy azután képes legyél meggyógyítani önmagadat!
A kötetet Márton Lajos nagyszerű és ismert rajzaival jelentetjük itt meg. Az eredeti kötet facsimile kiadásban (mely kereshető) a PPEK állomány része, és itt letölthető.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 3.629.079 Toth_Tihamer_03_A_jellemes_ifju_Dohanyzol_2.pdf
DOC 3.661.312 Toth_Tihamer_03_A_jellemes_ifju_Dohanyzol_2.doc
EPUB 2.798.521 Toth_Tihamer_03_A_jellemes_ifju_Dohanyzol_2.epub
MOBI 9.907.484 Toth_Tihamer_03_A_jellemes_ifju_Dohanyzol_2.mobi
Facsimile - PDF 8,401,247 Toth_Tihamer_03_A_jellemes_ifju_Dohanyzol_facsimile.pdf