Varga László: A főparancs PPEK szám: 356

„Ne félj, ne aggódj, ne sírj, ne bánkódj, ha tiéd Isten, tiéd már minden …” Számtalanszor énekeljük, ismételgetjük ezeket a híres sorokat. Vajon igazán elhisszük azt, amiről szólnak? Valóban miénk már minden?
Varga László atya, a kaposvári Szent Imre templom plébánosa, aki lelkigyakorlatos könyvében nem kevesebbre, mint a Főparancs kibontására vállalkozott, a mai keresztényeket (tisztelet a nem kisszámú kivételnek!) aranyhegyen ülő koldusokhoz hasonlítja. Isten egészen odaadta magát nekünk Krisztusban, megkaptuk a teljes és tökéletes Szeretetet magát, és mégis szeretetmorzsákért könyörgünk: sikerekért, fontosságunk és nélkülözhetetlenségünk tudatáért, önmagunk elfogadása helyett önmagunk elfogadtatásáért. Ha e morzsákat megkapjuk – figyelmeztet Laci atya –, önteltek és gőgösek leszünk, ha pedig nem kapjuk meg, depresszióssá válunk. Mindkét állapot közös jellemzője az örömtelenség.
Kalandra hív ez a könyv, a megtérés kalandjára, hogy kiszakítson bennünket a teljesítménykényszer lélekölő taposómalmából; hogy sokszor komor, merev istenképünkkel szemben a valódi Isten hihetetlen szabadságával és dinamizmusával találkozzunk.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.936.925 Varga_Laszlo_A_foparancs_1.pdf
DOC 1.166.336 Varga_Laszlo_A_foparancs_1.doc
EPUB 801.698 Varga_Laszlo_A_foparancs_1.epub
MOBI 868.620 Varga_Laszlo_A_foparancs_1.mobi