Bakó-Barlay Edit: Gondolatszikrák PPEK szám: 348

A szerző, Bakó-Barlay Edit bevezetőjéből:
Úgy szeretem a csendet. Mindegy, hogy hol találok rá, akár a vízparton, akár este virágjaim között ülve az erkélyen, vagy mint régen, pusztánk kútja fölé hajolva, miközben eltűnődtem a nagy titkon: üres vödrömet mindig megtelíti kristálytiszta vízével...
Most, életem alkonyán egyre jobban látom, hogy mindig is ilyen kút szerettem volna lenni: csak adni, adni minden napon. Így született meg ez a kis könyvecske is. Kiskorom óta megszállottja vagyok a jónak, a szépnek, és ha rábukkanok egy kincsre, máris írom a füzetembe. Édesanyám is ilyen volt, a Drága...
Gondolatszikráim mindegyike híres vagy ismeretlen gondolkodóktól, íróktól, szentektől vagy magamfajta esendő emberektől való. Legtöbbször nem is írtam le a nevüket, hiszen a név nem számított nekem, hanem a „ víz”, amit üres vedrem épp abban az órában felszínre hozott. Máskor gondosan, időt nem kímélve fordítottam, hogy élvezhesse mindenki, aki szereti a magyar szót.
Aki boldogan tud elmerülni az emberi szellem és csend mély kútjában, hiszem, hogy olvasás közben gazdagabb lesz a szíve.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
bakobr01.hlp 112.507 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
bakobr01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
bakobr01.txt 94.333 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.