PPEK - Üzenet/Újdonság


Ékezetes betűk
Ha a PPEK egyes oldalain vagy a könyvek text fájlában az ékezetes betűk ákombákomként jelennek meg, át kell állítani a karakterkódot a böngészőben.

Új formátum
A 495. tételtől kezdve a PPEK új formátumban adja közre a könyveket: a széles körben használt "PDF" és a Word program "DOC" formátumában. Az eddigi könyveket (a 494. tételig) fokozatosan alakítjuk át ezekbe a formátumokba.

Kérés
A könyvtáros elnézését kéri mindazoknak, akiknek levelére késlekedve vagy estleg egyáltalán nem válaszolt – időhiány vagy feledékenység az oka. Ha valaki publikálásra szánt anyagot küldött és még nem látja a könyvtár állományában, kérem, írjon újra. Sokszor az engedély hiánya az ok, de az anyag el is kallódhatott. Kérem, hívják fel a könyvtáros figyelmét bármilyen mulasztására.

e-book formátum
A Könyvtár megkezdte az „e-book” formátum publikálását (EPUB és MOBI). Az összes könyv, melyek az új formátumban („DOC” és „PDF”) találhatók a könyvtárban, „e-book” formátumban is megtalálhatók.

Facsimile anyagok
A Könyvtár facsimile kiadásokban is közöl műveket, folyóiratokat, melyek különböző állományokban találhatók. A Facsimile anyagok cím alatt összegyűjtve találjuk ezeket az állományokat.

Hangos könyvek
A Könyvtár megkezdte a hangos könyvek publikálását "mp3" formátumban.

2020. február 26., Hamvazószerda
A könyvtáros