Lénárd Ödön: Só – Keresztény magatartás PPEK szám: 93

Ez a kötet a „A mai keresztény egyéni gondjai” alcímet viseli, és a Só és mécs című trilógia első része. A másik kettő – a Mécs (94-as tétel) és a Só és mécs (95-as tétel) is megtalálható a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtárban.
Lénárd Ödön piarista atya, az Actio Catholica kulturális titkára többször és hosszú időt töltött a kommunisták börtöneiben, majd egyszerű munkásélettel is szolgálta az evangéliumot „illegális” papi tevékenysége mellett. 1977 után, utolsó szabadulását követően írásba foglalta azokat a problémákat – a rájuk adott válaszokkal együtt –, amelyekkel lelkivezetői munkája során összetalálkozott. Írásait „szamizdat” formában terjesztették, itt eredeti formájában olvashatjuk őket. Ezek az írások tanúságot tesznek arról is, hogy mikor, miről és hogyan lehetett és kellett beszélni az elmúlt időkben és a „hallgató Egyházban”. – Sajnálatos, hogy a mondottakból mindmáig szinte semmi sem avult el, a rendkívüli történelmi állapot valahogyan még mindig tart.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
lnrdso01.hlp 147.954 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
lnrdso01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
lnrdso01.txt 139.718 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.