Keppler Pál Vilmos: A szenvedés iskolája PPEK szám: 881

A szenvedés iskoláját megjárni hasznos lesz és üdítő. E bölcsesség nem pusztán emberi agy műve, vigasztaló szavai nem csupán emberi részvétből fakadók. Az emberiségnek, évszázadoknak szenvedésbölcselete szólal meg e lapokon. A kereszténység tanítása a szenvedésről van itt összefoglalva. Annak a vigasztalását találod itt, ki megígérte: „Én, én magam vigasztallak meg titeket.” (Iz 51,12) Az szólal meg, aki végig szenvedte a föld minden fájdalmát, ki szenvedése által megváltotta a szenvedéstől e világot.
Éppen ezért jó hatással lesz e könyv azokra, kik jól használják. Az egyiknek édes, a másiknak keserű orvosságot nyújt, némelyeket szigorú kúrára utal. De bárki veszi kezébe, mind hasznát fogja látni.
Az előadásmód kissé szokatlan. Kerüli a hosszadalmas részletezést, mert a szenvedőnek nincs türelme hosszas elmélkedésekre. Az orvosságot is csöppenként adjuk és vesszük be. Ezért a könyv rövid pontokat, egyszerű, világos mondatokat, néhol puszta célzásokat, szívhez szóló gondolatokat tartalmaz. Aki gondolkozva olvassa, észre fogja venni ebben az „iskolában” a benső tárgyi összefüggést s a tanításmenetben a szilárd következetességet.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 725.563 Keppler_Pal_Vilmos_A szenvedes_iskolaja_1.pdf
DOC 612.864 Keppler_Pal_Vilmos_A szenvedes_iskolaja_1.doc
EPUB 161.008 Keppler_Pal_Vilmos_A szenvedes_iskolaja_1.epub
MOBI 298.251 Keppler_Pal_Vilmos_A szenvedes_iskolaja_1.mobi