Tiefenthaler József: A keresztény élet PPEK szám: 815

Korunk legfőbb nyomora a lelki nyomor. A modern gyakorlati durva anyagiasság nagyon lezüllesztette a keresztény ideálok tiszteletét és a gyakorlati keresztény élet értékelését. Népek vezérei és nagy gondolkodói prófétai éleslátással látják, hogy az emberiségnek most inkább van szüksége a kereszténységre, mint valaha s mindegyre több kereszténység után kiáltanak.
Kevés embernek van helyes tudata és világos áttekintése a keresztény erkölcsi élet főbb alaptételeiről és azon módozatról, ahogy a katolikus egyház Krisztus szelleme nyomán a keresztény erkölcsi elvek gyakorlati megvalósítását: a keresztény életet gondolja. A jelen munka e téren akar a keresztény közönségnek szolgálatot tenni.
E munkában a keresztény élet elvei, eszközei és megvalósítási módozatai négy részben tárulnak az olvasó elé. Az első: az eszményi élet, mely a keresztény élet célját és alapelveit fejtegeti; a második: az aszkétikus élet, mely a bűnös ember leküzdésének iskoláját mutatja be; a harmadik: az erényes élet, mely a keresztény erkölcs szépségeit és felépítésének művészetét ecseteli; a negyedik pedig: a kegyelmi élet, mely Krisztus megváltói segítségének gazdag eszközeit ismerteti.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.521.888 Tiefenthaler_Jozsef_A_kereszteny_elet_1.pdf
DOC 1.187.328 Tiefenthaler_Jozsef_A_kereszteny_elet_1.doc
EPUB 595.560 Tiefenthaler_Jozsef_A_kereszteny_elet_1.epub
MOBI 713.251 Tiefenthaler_Jozsef_A_kereszteny_elet_1.mobi