Cs. Siklósi Csaba: Hosea PPEK szám: 805

Amikor az Úr szólni kezdett, ezt mondta Hoseának: „menj, végy feleségül egy házasságtörő asszonyt, és legyenek bűnben fogant gyermekeid, mert hűtlenül elhagyta az ország az Urat!”
El is ment, feleségül vette Gomert, Diblaim lányát. Az asszony fogant, és fiúk született. Ekkor azt mondta az Úr: „nevezd Jisszréelnek, mert rövidesen megtorlom Jiszréel vérét Jehu házán, és megszüntetem Izrael királyságát. Jiszréel völgyében azon a napon összetöröm Izrael íját.” Amikor az asszony ismét fogant, és leányt szült, így szólt az Úr: „Hívd 'Nincs irgalom'-nak, mert ezentúl nem irgalmazok Izrael házának, nem bocsátok meg neki többé.” Amikor „Nincs irgalmat” elválasztotta, fogant, és fiút szült. Erre így szólt az Úr: Nevezd „nem népem”- nek, mert nem vagytok többé az én népem, és én sem vagyok többé a ti Istenetek.” (Oz 1,2-9)
Ez a könyv Hosea próféta életét és Szamária Izraelének utolsó éveit írja le. Szerelmi történet és regény a mai kor embereinek okulására, amikor kis népek örlődnek nagyhatalmak nyomása alatt. Izrael megtagadván önmagát, semmivé válik.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 2.030.134 Cs_Siklosi_Csaba_Hosea_1.pdf
DOC 2.559.488 Cs_Siklosi_Csaba_Hosea_1.doc
EPUB 496.077 Cs_Siklosi_Csaba_Hosea_1.epub
MOBI 904.628 Cs_Siklosi_Csaba_Hosea_1.mobi