Magyar Dolgozók Pártja: A klerikális reakció – népi demokráciánk ellensége PPEK szám: 802

A kiadvány az 1951/52-ben a Magyar Dolgozók Pártjának (vagyis a Kommunista Pártnak) Központi Vezetőségének Agitációs és Propaganda Osztályának A politikai alapismeretek tanulókörei részére című füzetsorozat egyik füzete, amellyel a párt tagjait „átképzi” és az egyház ellen fordítja. A füzetben hemzsegnek az alaptalan vádak. A cél nem a tényszerű közlés volt, hanem az emberek félrevezetése – minden áron. Abban az időben tombolt a diktatúra, szabad keze volt a pártnak, embereket letartóztatott, megkínzott, kivégzett. Rengeteg mártírja volt a hitnek, sokakról nem is tudunk. A cél a vallás megszüntetése volt. Hitünk alapján tudjuk, hogy az egyház sosem fog eltűnni. Ezt bizonyítja ez a füzet és az azt követő történelmi fejlemény is. Hol van már a kommunista diktatúra? – miközben az egyház megmaradt.
Olvassuk ezzel egy időben Mátray Lajos: Egyedül Sztalin ellen című könyvet (a Könyvtár 801-es tétele), mely megírja az igazságot a szentéletű Mindszenty bíborosról és az úgynevezett „klerikális reakcióról”.
Természetesen a sátán tovább fog működni az egyház ellen. Most új arcot vesz magára, a liberalizmusét. Egyelőre nem fenyeget fizikai megsemmisítéssel, de az erkölcsi veszélye sokkal nagyobb!

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.001.281 Magyar_Dolgozok_Partja_A_klerikalis_reakcio_nepi_demokraciank_ellensege_1.pdf
DOC 561.152 Magyar_Dolgozok_Partja_A_klerikalis_reakcio_nepi_demokraciank_ellensege_1.doc
EPUB 279.718 Magyar_Dolgozok_Partja_A_klerikalis_reakcio_nepi_demokraciank_ellensege_1.epub
MOBI 656.783 Magyar_Dolgozok_Partja_A_klerikalis_reakcio_nepi_demokraciank_ellensege_1.mobi