Nyisztor Zoltán: Modern babonák PPEK szám: 780

A Keresztény Kis Könyvtár sorozat 19. kötete a babonával foglalkozik. Nemrég még mulattunk rajta, ma már nyakig benne vagyunk. Nemrég még mulattunk a „sötét, barbár” középkoron, borzadva gondoltunk az istenítéletekre, boszorkányperekre, ma meg világáramlat, korszellem a babona.
A különbség talán csak annyi, hogy megbicsaklott elmék ma már tudományos színt is adnak neki. Régen a szóbeszéd, a pletyka, ma már plakátok, folyóiratok, könyvek, iskolák, egyesületek terjesztik. Régen megbújt a babona, mint patkány a csatorna mélyén, ma kimerészkedik az utcára, a nyilvánosságra és síppal, dobbal, trombitával verbuvál.
Az anyagtól megcsömörlött emberiség lázasan, erőszakosan, kihívóan döngeti a szellemvilág kapuját. Érintkezésbe akar lépni a megholtakkal, a szellemekkel. S mert a vallás adta természetes utat nem ismeri vagy kevesli, elfogadja a spiritizmus természetellenes, bizonytalan csapásait.
De talán jól is van ez így! Méltó büntetés a XIX. század materialista tobzódásaiért. Nem hittél, ember, az igaz Istenben, higgyél hát vakon a babonában! Nem kellett az Igazság fénye, jó lesz most a pince sötétje, a babona vígan hancúrozó patkány-hadával!
A világáramlatoknak azonban nemcsak áldozatai, hanem sebesültjei is vannak. Ez a babonában fuldokló század nem ölte meg mindenkiben az igaz hitet, de magvetéséből jutott többé-kevésbé mindenkinek.
Azért készült a katolikusok okulására e könyv.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.028.582 Nyisztor_Zoltan_Modern_babonak_1.pdf
DOC 739.328 Nyisztor_Zoltan_Modern_babonak_1.doc
EPUB 340.256 Nyisztor_Zoltan_Modern_babonak_1.epub
MOBI 513.936 Nyisztor_Zoltan_Modern_babonak_1.mobi