Nyisztor Zoltán: Baptisták és adventisták PPEK szám: 772

A Keresztény Kis Könyvtár sorozat eme kötete az újabb kor két, nagy lendülettel dolgozó vallási mozgalmáról nyújt felvilágosítást: a baptistákról és az adventistákról. Nemcsak a katolikus olvasóknak, hanem elsősorban azoknak, akik ezekben a mozgalmakban érdekelve vannak.
Az első világháború és a forradalmak nyomán járó lelki megmozdulásnak egyik szomorú kísérő jelensége volt az amerikai vallási szekták térhódítása, melyek kiaknázták a szellemi élet akkori ájult állapotát. A mentés nagy munkájához akar hozzájárulni e könyv. Nem támaszt nagy igényeket; az igazság és a lelkek szeretete vezette. Nem olcsó népieskedéssel, kedélyeskedő komázással, bravúros szellemi tornákkal, hanem becsületes őszinteségével, a források alapos tanulmányozásával, hideg tárgyilagosságával, az igazság isteni erejével akar hatni.
A szerzője lelkétől távol áll a szeretetlenség és gyűlölködés, s óva int tőle mindenkit. Tévelygő, jobb sorsra érdemes testvéreket lát a szekták tagjaiban is s munkájával békét bontani nem akar.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.021.032 Nyisztor_Zoltan_Baptistak_es_adventistak_1.pdf
DOC 637.440 Nyisztor_Zoltan_Baptistak_es_adventistak_1.doc
EPUB 322.492 Nyisztor_Zoltan_Baptistak_es_adventistak_1.epub
MOBI 417.585 Nyisztor_Zoltan_Baptistak_es_adventistak_1.mobi