Zulawski Andor: „A diadalmas világnézet”. Tanulmányok Prohászka Ottokárról PPEK szám: 725

Ez a könyv Prohászka Ottokár halálának ötéves fordulóján (1932-ben) készült, és az emlékezés mécse akar lenni. Nem világítja meg nemes alakjának s egyéniségének egészét; csak a keretét s életfilozófiájának jellemző színeit hangsúlyozza.
Prohászka Ottokár, a magyar szellemi erő Toldija, ma is irányt jelez a Kétkedés országútján. Világszemlélete a krisztusi életbölcsesség kompendiuma. E világnézetből kiragadott színfoltok adják e kötetet, melyben háttérbe szorul a kommentátor s benne Prohászka Ottokáré a vezető szólam.
Igénye nem több, mint a mezei virágokból kötött csokoré. Ez adja meg a könyv jellegét is. Ami érték van benne: az Ôt, az Alkotót dicsőíti. Aki csokorba szedte: az csak bejárta a színpompás mezők világát. A csokor, az emlékezés csokra; a virágok, egy szebb és jobb magyar élet után síró hit harmatos virágai.
Prohászka Ottokár halálának ötéves fordulóján az emlékezés ne legyen csak szó, hanem tett. Legyen új lélekoltás a krisztusi élet kertjében, amely szebbé, nemesebbé teszi az Életfa hajtását, amely belevág az élő rostokba a nemzeti gondolat oltókésével.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.344.218 Zulawski_Andor_A_diadalmas_vilagnezet_Tanulmanyok_Prohaszka_Ottokarrol_1.pdf
DOC 796.672 Zulawski_Andor_A_diadalmas_vilagnezet_Tanulmanyok_Prohaszka_Ottokarrol_1.doc
EPUB 488.807 Zulawski_Andor_A_diadalmas_vilagnezet_Tanulmanyok_Prohaszka_Ottokarrol_1.epub
MOBI 1.155.783 Zulawski_Andor_A_diadalmas_vilagnezet_Tanulmanyok_Prohaszka_Ottokarrol_1.mobi