Taxil Leo volt szabadgondolkozónak önvallomásai PPEK szám: 698

A könyv egy szabadgondolkozó önvallomásai, melyben leírja hogyan fordult szembe az egyházzal, milyen módszerekkel harcolt ellene, és végül hogyan tért vissza az egyházhoz megbánva bűneit. Az írásból megtudjuk, hogyan kell ma is értelmeznünk és elutasítanunk az egyház elleni állandó és rosszindulatú támadásokat. Itt van a könyvből egy idézet példának.
Mindazoknak, akik az egyházat akár tollal, akár szóval üldözik, első főelve a következő: "A vallás és annak szolgái ellen minden fegyver jó. A klerikalizmus olyan ellenség, amelyet bármily eszközökkel tönkre kell tenni. Az Isten a rossz, s következőleg mindaz, amivel az embereket az Istentől eltántorítani lehet, lényegileg tisztességes, s vallásellenes becstelenség nem létezhetik; s ezért a hazugság, mihelyt a vallásnak és a papoknak ártani képes, meg van engedve."
Ha legközelebb negatív híreket olvasunk az egyházról, gondoljunk az előbbiekre. Vigyázzunk! a sátán ugyanúgy munkálkodik ma is, mint jó száz évvel ezelőtt, amikor a könyv íródott.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 866.733 Taxil_Leo_volt_szabadgondolkozonak_onvallomasai_1.pdf
DOC 1.184.256 Taxil_Leo_volt_szabadgondolkozonak_onvallomasai_1.doc
EPUB 352.104 Taxil_Leo_volt_szabadgondolkozonak_onvallomasai_1.epub
MOBI 483.158 Taxil_Leo_volt_szabadgondolkozonak_onvallomasai_1.mobi