Michael Faulhaber: Zsidóság, kereszténység, germánság PPEK szám: 670

A katolikus egyházat előszeretettel támadják azzal a váddal, hogy nem emelte föl szavát a holokauszt ellen. Ebben a vádban XII. Pius pápa az elsőrendű célpont. Ezek a vádaskodások nem akarnak a tényekről tudomást venni. Ez a könyv is bizonyítja a vádak ellenkezőjét. Faulhaber bíboros, a híres német szónok ebben a könyvében az ószövetségi Szentírást és a zsidó népet magát is védi abban az időben, amikor Hitler már hatalomra került.
Hallatlan bátorság, a hősök és apostolok bátorsága kellett ahhoz, hogy a könyvben publikált adventi beszédeket az akkori Németország szellemi zűrzavarában és a szabad szónak egyáltalán nem kedvező terrorjában el merje valaki mondani. Faulhaber Mihály müncheni bíborosérsek egyéniségénél fogva volt annyira hős, szentelésénél fogva pedig egyenes utóda az apostoloknak, hogy erre a hősi kiállásra, az igazság meg nem alkuvó és tömegáramlatok által el nem sodorható meghirdetésére félelem és rettegés nélkül vállalkozott. Odahaza vakmerő gúny és még vakmerőbb üldöztetés, szerte a nagyvilágban a hősi tisztelet legmagasabb foka jutott osztályrészéül.
Könyvében így ír: "Szerény meggyőződésem... ahol a kereszténységet védelmezik, ott a germánságot is védelmezik, mert a német nép vagy keresztény marad, vagy pedig eltűnik. A kereszténység elvetése, a pogányságba való visszazuhanás a német nép halálkatasztrófájának a kezdete volna." Ez a profétai meglátás mennyire igaz a mai világunkban is, lehet vonatkoztatni a magyarságra is, de egész Európára is! A katasztrófa nemcsak közeledik, hanem már velünk is van!

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 595.131 Michael_Faulhaber_Zsidosag_keresztenyseg_germansag_1.pdf
DOC 436.224 Michael_Faulhaber_Zsidosag_keresztenyseg_germansag_1.doc
EPUB 186.032 Michael_Faulhaber_Zsidosag_keresztenyseg_germansag_1.epub
MOBI 224.526 Michael_Faulhaber_Zsidosag_keresztenyseg_germansag_1.mobi