Botka József: A kereszt és a feltámadás PPEK szám: 665

A XX. századot az ateizmus korának is nevezik. Meghirdették, hogy Isten nem létezik, de azért üldözik. A nevét is törölték az iskolai tankönyvekből, megszüntették a hitoktatást. Mindez kevés volt. Elindult a templomrombolás, ikonok, szentképek és keresztek megsemmisítése, papok és hívek üldözése. Milliók kerültek börtönbe és tömegsírokba. Furcsa viselkedés. Valaki nem hisz Istenben, de nem tűr maga mellett egy másik embertársat. A szenthelyek is útban vannak, Isten nevét sem akarja hallani, de legtöbbször mégis ő emlegeti a káromkodásban. Egész sereg érthetetlen eljárás. Ha nincs Isten, akkor miért üldözni őt, vagy azokat, akik hisznek benne? Ha nem volt Jézus Krisztus, mert szerinte mesebeli lény, miért szegezte a papokat, vagy a híveket keresztre?
A világtörténelem legkegyetlenebb vallásüldözéséről beszélhetünk a XX. század háborúiban. Ez azonban egyben a legnagyobb tanúságtétel is, mert a hitet a mai napig megőriztük és a legnagyobb hősiességgel továbbítjuk a jövő nemzedékhez. Senkinek sem jutna eszébe harcolni egy kitalált ellenség, vagy nem létező személy ellen. A vallás fegyvertelen, védtelen közösség, nincs ok tőle félni, életet, vagy vagyont tőle félteni. A fegyverfogók egymás ellen is harcoltak (Hitler és Sztálin mindkettő istentagadó és egyházüldöző).
Végül is elcsitult a harc, az üldözők is eltűntek a földről, mint ahogyan az üldözöttek is. Az Isten és a kereszténység azonban megmaradt. Azóta az egyház nagy eredményeket ért el a világ újjáépítésében, a megbocsátásban és a szeretetszolgálat gyakorlásában. Némelyek szerint az egyház még sohasem mutatkozott ennyire aktívnak a szeretetszolgálatban, mint ma. A "keresztre feszítés" után rövid áttekintést nyújtunk a "második feltámadásról".
Jézus azt mondta: "Én veletek maradok a világ végezetéig!" (Mt 28,20)

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 538.998 Botka_Jozsef_A_kereszt_es_a_feltamadas_1.pdf
DOC 504.320 Botka_Jozsef_A_kereszt_es_a_feltamadas_1.doc
EPUB 180.269 Botka_Jozsef_A_kereszt_es_a_feltamadas_1.epub
MOBI 208.953 Botka_Jozsef_A_kereszt_es_a_feltamadas_1.mobi