Botka József: A láthatatlan Isten PPEK szám: 662

Moszkva megszólalt: "Nincs Isten!" A társult országokban visszhangzott: "Nincs Isten!" Tízezer számra kerültek börtönbe a papok, szerzetesek és ártatlan milliók. A szovjetek valami hetvenezer templomot zártak le, alakítottak át múzeummá, moziteremmé, raktárokká, vagy egyszer?en lerombolták. A hisztérikussá vált hittagadás valahol még gyászszertartást is rendezett a halott Isten felett, egy fekete lepellel letakart koporsónál. S akkor, amikor már nem volt sem Isten, sem lelkiismeret, elszabadult a pokol. Valami 200 millió emberi élet lett az áldozat, Európa pedig porban hevert. Így nézett ki a világ, amikor Isten előtt az ajtót becsukták. S akkor hetven év múlva Moszkva ismét megszólalt: "Van Isten!". A hívő emberiség, most állítsa vissza és építse újjá – ha tudja –, amit a hitetlen világ lerombolt.
Találkoztam az emberrel, azt mondta: "Hát hol van a te Istened? Miért nem mutatod már meg egyszer?". Akkor én elnémultam. Most azonban én szólalok meg: "Ember, állj meg! Hol van, a te anyagod, amit eddig imádtál? Mutasd meg nekem!".
Korunkban ugyanis óriási változások mennek végbe. A mikrofizika rádöbbentette a világot a láthatatlan atomokra, az anyag igazi valóságára. A tudós rájött, hogy előbb kell hinni a láthatatlan Istenben, aztán lehet csak megérteni a láthatatlan anyagi részecskéket. Az emberi szem nem láthat mindent, de az értelem sem foghat fel mindent. Aki eddig az anyagban hitt, most rájön, hogy Isten nélkül sem az anyagot, sem önmagát nem ismeri. Isten feltárja magát, láthatóvá lesz előttünk a hit fényénél.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 458.052 Botka_Jozsef_A_lathatatlan_Isten_1.pdf
DOC 373.248 Botka_Jozsef_A_lathatatlan_Isten_1.doc
EPUB 142.581 Botka_Jozsef_A_lathatatlan_Isten_1.epub
MOBI 168.819 Botka_Jozsef_A_lathatatlan_Isten_1.mobi