Péteri János: „Ha szentté nem leszek, hiába születtem!” (P. Csávossy Elemér, S.J. élete) PPEK szám: 66

Ez az emigrációban, 1980-ban megjelent könyv Csávossy Elemérnek (1883–1972), a 20. század egyik legjelentősebb magyar jezsuitájának az életét mutatja be. A könyv előszava:
Remélhetőleg egyszer eljön majd az ideje annak, – talán boldoggáavatásának megkezdődésekor – hogy valaki megírja P. Csávossy teljes életrajzát. Ebben nagy segítségére lesz az a napló, amelyet gondos kezek szépen legépeltek és bekötöttek, valamint az a 436 oldalas kézirat, amelyet Péteri János állított össze az említett napló és egyéb források alapján, beleértve saját személyes tapasztalatát is, hiszen évekig élt együtt P. Csávossyval, s még egy ideig a börtönben is megosztotta sorsát. Talán idővel elkobzott naplói és egyéb iratai is megkerülnek, és újabb anyagot szolgáltatnak a teljes életrajz megírásához.
Addig ez a kivonat, amely Péteri János kéziratából készült, általában szó szerint idézve, s időnként összefoglalva azt, szolgáljon emlékeztetőül főleg a jezsuita rendtagok és az Unum tagjai, valamint P. Csávossy tisztelői, rokonai és ismerősei számára.
P. Csávossy megígérte, hogy az égben sem fog megfeledkezni a földiekről. Mi se feledkezzünk meg róla, hanem kérjük gyakran közbenjárását és segítségét, hogy hozzá hasonló hűséggel tudjunk járni azon az úton, amelyet Isten kijelölt számunkra.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 841.431 Peteri_Janos_Ha_szentte_nem_leszek_hiaba_szulettem_1.pdf
DOC 652.800 Peteri_Janos_Ha_szentte_nem_leszek_hiaba_szulettem_1.doc
EPUB 256.799 Peteri_Janos_Ha_szentte_nem_leszek_hiaba_szulettem_1.epub
MOBI 299.815 Peteri_Janos_Ha_szentte_nem_leszek_hiaba_szulettem_1.mobi