Gerhard Kroll: Jézus nyomában PPEK szám: 63

A szerző ebben a világhírű könyvében a régészet eredményeit ismertetve keresi a választ arra a kérdésre, hogy a hagyomány fonalát követve vissza lehet-e jutni a történeti Krisztushoz. Elméleti viták helyett kézen fogja olvasóit és Názárettől a Golgotáig végigjárja velük Jézus földi életének szent helyeit, s bemutatja és értékeli a kövek szavát. A mű olvasása során egyre határozottabban bontakozik ki a válasz: a katolikus Egyház hagyománya nem az igazság tudatos elferdítésén alapszik, hiszen az apostoloktól kezdve gondosan és pontosan őrizték azoknak az eseményeknek és helyeknek az emlékezetét, amelyeknek a tanítványok szem- és fültanúi voltak.
A könyv nem a könnyű olvasmányok közé tartozik, de a fáradság gyümölcseként megajándékozza olvasóját az Újszövetség mélyebb értésével, a hagyomány iránti tisztelettel, s azzal a bizonyossággal, hogy Krisztus szava beteljesedett: „Ha ezek (a tanítványok) elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni” (Lk 19, 40).

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
kroll01.hlp 2.044.397 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
kroll01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
kroll01.txt 2.440.790 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.