Liptay György, Kozma György (szerk).: Jöjj, kövess engem! PPEK szám: 599

...azt akarom, hogy égjen! – olvassuk az Evangéliumban Jézus kijelentését. Alkalmazható ez a hivatás kérdéskörére is. Valakinek át kell venni a fényt, az Isten-gyújtotta tüzet, hogy az idők végéig legyenek emberek, akik a kegyelmet, a jóságot és igazságot, a természetfölötti világot nem amatőr módon képviselik.
Ezt a kis könyvet azoknak a magyar fiataloknak szánjuk, akiknek lelkében fölmerül a kérdés: nem hív engem Isten papnak, szerzetesnek? Honnan tudhatja valaki, hogy Isten papnak, szerzetesnek hívja? Milyen kérdésekkel kell szembenéznie annak, aki ezt becsületesen akarja vállalni? Milyen emberi talajban tud kicsírázni a hivatás kegyelme? Hogyan kötelezheti el magát valaki egy életre? Kibírható-e a magány? Nem reménytelen a természetfölötti világ képviselete a technika vívmányaitól elszédült környezetben? Mi a pap és szerzetes helye a megváltozott új világban? Hol lehet bővebb tájékoztatást kapni?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések százai merülnek föl azoknak a fiataloknak lelkében, akik egyházi hivatást éreznek szívük mélyén. Ez a könyvecske az első indításokat, válaszokat fogja csokorba nagylelkű fiatalok számára.
A hivatást Isten adja, ingyenes kegyelemként. Épp ezért ez a kis könyv nem menthet föl senkit a kegyelem kérése, a hivatásokért végzett ima alól. A könyv anyagát ezért zárja imagyűjtemény.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 567.704 Liptay_Gyorgy_Kozma_Gyorgy_Jojj_kovess_engem_1.pdf
DOC 344.576 Liptay_Gyorgy_Kozma_Gyorgy_Jojj_kovess_engem_1.doc
EPUB 138.524 Liptay_Gyorgy_Kozma_Gyorgy_Jojj_kovess_engem_1.epub
MOBI 156.121 Liptay_Gyorgy_Kozma_Gyorgy_Jojj_kovess_engem_1.mobi