Mácz István: Suttogások és kiáltások PPEK szám: 579

Suttogás kiáltás is lehet bennünk az elnémíthatatlan kérdés: halandóságunk ellenére halhatatlanok vagyunk-e? Öntudatra ébredésünk óta nemcsak tudjuk, hogy meghalunk, hanem ösztönös erővel halhatatlanságra vágyunk. Suttogó vagy kiáltó kérdésünkre választ kell keresnünk, hiszen "egész életünk azon fordul meg, hogy halhatatlanok vagyunk-e vagy sem?" (Pascal) Keresésünk célját jól látta Hamvas Béla: "Fel kell ébrednem arra, hogy életem örök, és nem tudok nem örökké élni."
Ez a könyv nem bizonyítás. Senkit sem akar meggyőzni. Tapasztalatokat kíván megosztani olvasóival. Végtelent sejtető jelekre hívja fel a figyelmet. Ismertet személyes halhatatlanságot ígérő igazságokat. Mindezek bizalmat ébresztenek.
A szerző inkább bízik az észérvekkel bizonyítatlan örök életben, mintsem beletörődjön az észérvekkel ugyancsak bizonyítatlan megsemmisülésbe. A középkor embere az ég miatt elhanyagolta a földet. A ma embere az "itt és most" rabjaként a végtelennel nem törődik. – Aki felismeri, hogy élete halhatatlan, az előtt egyetlen érték a pillanat és az örök. Tudja, hogy teljesen emberi életet az idő és az örökkévalóság metszéspontjában élhet.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 735.078 Macz_Istvan_Suttogasok_es_kialtasok_1.pdf
DOC 494.080 Macz_Istvan_Suttogasok_es_kialtasok_1.doc
EPUB 144.508 Macz_Istvan_Suttogasok_es_kialtasok_1.epub
MOBI 176.874 Macz_Istvan_Suttogasok_es_kialtasok_1.mobi