Horváth Kálmán: Prohászka a szívekben - Magyar Fioretti PPEK szám: 550

A Prohászka Jubileumi sorozat második és harmadik kötete (itt egybefűzve) olyan mű, melyről azt szokták mondani: "nem lehet letenni". A magyar nép, a magyar kereszténység egyik legnagyobb példaképének, nemzedékek tanítómesterének, főpapok, egyháziak, hívők, hitetlenek apostolának és jövőbe látó prófétájának, Prohászka Ottokár püspöknek hétköznapjairól szól.
A kiadvány egy kézirat most először közreadott kritikai kiadása. Shvoy Lajos, Prohászka utóda az ötvenes években a kommunista diktatúra tiltása ellenére azzal bízta meg Horváth Kálmánt, a kupolás Prohászka-templom plébánosát, hogy szinte házról házra járva gyűjtsön össze minden emléket szentéletű elődjéről. Munkája eredménye ez a riportgyűjtemény Prohászka mindennapi életéről.
A könyv alcíme, "Magyar Fioretti" utal Prohászka példaképére, Szent Ferencre, de ez a Fioretti nem legendák csokra, hanem elhangzott szavak, megtörtént események, sok száz szemnek lencséjével, titkos kamerájával rögzített magatartás-mozaikok tanúságtétele. Ez az, amire a szenttéavatási kongregáció leginkább érzékeny: a tetten érés! Olvasás közben rá fogunk ébredni, hogy a sorok mögött minden lapon valóban egy szenttel találkoztunk, így már megértjük, hogy papjai és hívei miért nevezték már életében szent püspöknek.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 3.662.842 Horvath_Kalman_Prohaszka_a_szivekben_Magyar_Fioretti_2.pdf
DOC 3.775.488 Horvath_Kalman_Prohaszka_a_szivekben_Magyar_Fioretti_2.doc
EPUB 992.268 Horvath_Kalman_Prohaszka_a_szivekben_Magyar_Fioretti_2.epub
MOBI 1.282.033 Horvath_Kalman_Prohaszka_a_szivekben_Magyar_Fioretti_2.mobi