Tiefenthaler József: Krisztus papja PPEK szám: 509

A könyv egy bizonyos történelmi időben és annak késztetésére íródott, de általános érvényű mondanivalót tartalmaz, a magyar papság szellem-erkölcsi nívójának emelését.
A borzalmas első világháború alatt felgyülemlett igazságtalanság, nyomorúság és keserűség orkánszerűen tört elő a társadalom szívéből. A háború összeomlása forradalmat talált minden szívben, minden faluban, városban és államban. A bomlás egy nemzetet se sújtott úgy, mint a kommunista rémuralomtól szenvedő hazánkat. A magyar katolikus klérusnak a Szentlelket váró apostolok érzésével kell beállni az élet harcába. Viszont a magyar klérusban hiányzik az a lelki koncentráció, amelyet nehéz hivatása megkíván, és egy belső, szellemi reformra van szüksége. A magyar egyház jövője és fejlődése a papságs szellem-erkölcsi erőképességétől függ. A magyar klérusnak szüksége van a szellemi és aszkétikus regenerálódásra az evangélium és a katolikus papi gondolat szellemében.
A könyv tizenkilenc fejezetben azt a modern gyakorlati papi ideált, papi típust rajzolja meg, melynek képére és hasonlatosságára kell a papságnak kialakítani önmagát. A cél eléréséhez gyakorlati tanácsokat ad, és rámutat a módokra, eszközökre és különféle követelményekre. A szerző a könyv megírásakor a bécsi Pázmáneum spirituálisa volt.
A cél, a papság megreformálása és az azt elősegítő tanácsok ma is aktuálisak...

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 725.002 Tiefenthaler_Jozsef_Krisztus_papja_1.pdf
DOC 765.440 Tiefenthaler_Jozsef_Krisztus_papja_1.doc
EPUB 195.935 Tiefenthaler_Jozsef_Krisztus_papja_1.epub
MOBI 285.685 Tiefenthaler_Jozsef_Krisztus_papja_1.mobi