Regőczi István: Filioli – Fiacskáim PPEK szám: 384

A szerző hatvan fejezetben Jézus életének és tanításainak egy-egy részét átéli és úgy adja át, hogy élményszerű legyen, mintha csak Vele éltük volna át a történteket – hiszen az Úr Jézus most is ugyanaz, Ő az Alfa és az Omega, a Kezdet és a Vég. Ő minden idők emberéhez szól, mondanivalója mindig aktuális. Mintha most szólna hozzánk: ezért nem mint kívülállónak, hanem mint benne élőnek kell befogadnunk az Ő szeretetét, útmutatását, tanácsát és példáját.
Ezek az egyszerű elmélkedések nem teológiai tanulmányok a Szentírásból. Mindenkihez szóló, gyermeki nyelven érzékelteti és hozza közelebb a legszentebb történetet: Jézus életét, és a legszebb olvasmányt: a Szentírást. „Ha nem lesztek, mint a gyermekek, nem mentek be a Mennyek Országába.”
A Szentírást nem int egy száraz olvasmányt kell tanulmányoznunk, hanem gyermeki fantáziával kiszínezni, hogy valóban élményszerű legyen. Éljük bele magunkat az evangéliumi eseményekbe, jussunk közvetlen kapcsolatba azok szereplőivel; így mint egy színes freskó, megelevenednek előttünk a történetek, és lelkünk legcsodálatosabb színjátékává válnak.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
rifil01.hlp 221.921 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
rifil01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
rifil01.txt 282.418 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.