Liguori Szent Alfonz: Szűz Mária erényei PPEK szám: 1177

Midőn a szentek Királynéja, a mi hatalmas szószólónk, Mária megment valamely lelket az ördög karjaiból, és ismét kiengesztelte Istennel, akkor egyúttal azt is akarja, hogy az a lélek ezentúl kövesse őt, mert egyébként nem gazdagíthatná kívánsága szerint kegyelmekkel, hiszen bűnös életével ellene szegülne. Aki szeret, az vagy hasonló már szerelmeséhez, vagy igyekszik azzá lenni, amint a latin közmondás mondja. A szeretet szeretetre lel, vagy szeretetet ébreszt.
Azért int bennünket Szent Jeromos, hogy ha már valóban szeretjük Máriát, akkor kövessük is, mert ez a legnagyobb szolgálat, melyet iránta tanúsíthatunk: Kedveseim, tiszteljétek Máriát, akit szerettek, mert csak akkor szeretitek, ha követni is igyekeztek, akit szerettek.
Richard pedig azt mondja, hogy Máriának csakis azok az igazi fiai és csakis azok érdemlik meg e szép nevet, akik úgy törekszenek élni, mint ahogyan ő élt: Mária fiai az ő kővetői. A fiú igyekezzék tehát, – mondja Szent Bernát – hogy kövesse anyját, ha kegyét óhajtja; mert ha látja az anya, hogy anyát megillető módon tiszteli őt a fiú, ő is úgy bánik majd vele s úgy kedveli, mint fiát.
Bár az evangéliumokban csak kevés följegyzést találunk Szűz Mária erényeiről, mégis föltalálható bennük az, hogy Mária teljes volt kegyelemmel; ebből pedig eléggé kitetszik, hogy minden erénnyel ékeskedett, mégpedig hősi fokban. Szent Tamás mondja, hogy a többi szentek egy-egy különös erényben tűntek ki. Az egyik tiszta, a másik alázatos, a harmadik irgalmas és könyörületes volt, de a Boldogságos Szűz Mária tökéletes volt minden erényben s azért mint példakép állhat mindnyájunk előtt.
A könyv Szűz Mária alábbi erényeit elemzi:
Mária alázatossága
Mária Isten iránti szeretete
Mária felebaráti szeretete
Mária hite
Mária reménye
Mária tisztasága
Mária szegénysége
Mária engedelmessége
Mária béketűrése
Mária imádságszeretete

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 862.775 Liguori_Szent_Alfonz_Szuz_Maria_erenyei_1.pdf
DOC 296.960 Liguori_Szent_Alfonz_Szuz_Maria_erenyei_1.doc
EPUB 97.624 Liguori_Szent_Alfonz_Szuz_Maria_erenyei_1.epub
MOBI 84.361 Liguori_Szent_Alfonz_Szuz_Maria_erenyei_1.mobi