Mácz István: Miért? Tűnődések az élet értelméről PPEK szám: 1151

Emberi életünk „miértje” elnémíthatatlan kérdése bölcsnek és balgának, ifjúnak és idősnek, hívőnek és hit nélkülinek, híres vagy hétköznapi embernek. E könyv keresi a választ. Tűnődik. Mereng. Nem akar senkit semmiről sem meggyőzni. Gondolkodásra késztet, elmélyedésre önmagunk végtelenjébe. Az író jártas „idegenvezető” a válasz keresésében és változatos útjelzői Egyetlen Cél felé mutatnak.

Misztérium az emberi élet, mindannyiunk élete titok. Miért születtünk, miért azok szüleink, őseink, akik; miért most élünk kapott genetikai adottságainkkal, adott társadalmi környezetben? Mélyen elgondolkozva a „miért élünk” kérdésen, rá kellett jönnünk, hogy az a helyes magatartás, ha elviseljük „korlátoltságunkat” és elfogadjuk: az élet feltétlen értelemtelítettségét észokokon nyugvó feltételek között képtelenség megragadni. Ez az ára végtelenre nyitott embervoltunknak, mely istenképmás; az igazság, a jóság, a szépség eljegyzettje; szentségtől érintett és bár haláltól sebzett, egyszer elkezdődött élete véget nem ér, halhatatlan.

Életünk értelmére vonatkozóan is igaz Pál apostol tanítása: „Hitben járunk, nem látásban.” (2Kor 5,7)

Gyakran csodálkozunk el életsorsunkon. Adjunk hálát az élet ajándékáért. És szeressünk, szeressünk, szeressünk. Az élet szeretni, a szeretet élni akar!

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.009.139 Macz_Istvan_Miert_1.pdf
DOC 509.440 Macz_Istvan_Miert_1.doc
EPUB 282.268 Macz_Istvan_Miert_1.epub
MOBI 415.124 Macz_Istvan_Miert_1.mobi