Pamela Acker: A védőoltások katolikus szemmel PPEK szám: 1133

Milyen kapcsolat lehet a védőoltások és a kereszténység között? Az ember testből és lélekből áll. Testi egészségünk a lelki egészségünk után a legfontosabb, és az ötödik parancsolat szerint védenünk kell. Ha megfelelő döntéseket akarunk hozni testünkkel kapcsolatban, akkor jól informáltnak kell lennünk a védőoltások kérdésében is. Keresnünk kell az igazságot.
Ahhoz, hogy koherens választ adhassunk az oltásokat kísérő kérdésekre, mindenképpen meg kell vizsgálnunk a témát több oldalról is, többek között meg kell ismerni az oltások történetét, az immunrendszer és az immunválasz beindításának biológiáját, az oltások biztonságosságát abból a szempontból, hogy mit tudunk ezekről a biológiai törvényekről, továbbá az oltások erkölcsi oldalát (különös tekintettel az életpárti – pro-life – kérdésre, ami kapcsolatban van mind a nyájimmunitással, mind az abortált magzatsejtek használatának kérdésével), valamint a tömeges vakcinázás észszerű alternatíváit. A könyv tudományos dolgozatok százait elemzi, és felhívja a figyelmet a „kockázat kontra előny” (vagyis a védőoltások okozta kockázatok és az azokból számazó előnyök) mérlegeléséhez szükséges legfontosabb szempontokra.
Ami még különlegesebbé teszi ezt a könyvet, annak a kapcsolatnak a rövid vizsgálata, ami az oltás mögötti ideológia és a modern orvostudományt átható evolúciós szemlélet között áll fenn.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 2.322.224 Pamela_Acker_A_vedooltasok_katolikus_szemmel_1.pdf
DOCX 1.188.234 Pamela_Acker_A_vedooltasok_katolikus_szemmel_1.docx
EPUB 1.045.529 Pamela_Acker_A_vedooltasok_katolikus_szemmel_1.epub
MOBI 721.314 Pamela_Acker_A_vedooltasok_katolikus_szemmel_1.mobi