A Szociális Missziótársulat rövid ismertetése – 1917. kiadás PPEK szám: 1125

A Szociális Misszióstársulatot a magyar katolicizmus hőskorának egyik kiemelkedő egyénisége, Farkas Edith alapította Prohászka Ottokár püspök támogatásával. Ez a könyv bemutatja ezt az alapítványt, mely tenni, dolgozni akar konkrét föladatokon s dolgozni nem tollal s szóval – azt mások is teszik – hanem a szociális bajok enyhítésére irányzott egyéni tevékenységgel. Érintkezni akar az elhagyatott s veszélyeztetett ifjúsággal, utána jár a szegény s züllött emberek ügyeinek. A Társulat biztosítja a szociális munka folytonosságát azzal, hogy hivatással bíró és alkalmas nőket képez ki valamely szociális pályára, és ezek a szociális munkások intézetekben, otthonokban, egyesületekben, patronázsokban, irodákban, gyárakban, hatóságoknál, kórházakban, börtönökben, gyermekotthonokban, szeretetházakban stb., végzik a szociális munkájukat.

A könyv ezt a Missziótársulatot mutatja be általában (célja, eszközei, tagjai) és intézményein keresztül (Szociális Szeminárium, Szociális Iskolák, „A Keresztény Nő”, Központi Nővédelmi Hivatal, Nővédelmi Hivatalok, Leányklubok, Leányegyletek, A Szociális Missziótársulat Országos Szervezete, Patronázs-Szervezet. Mária Mercedes Leányotthon, Bethánia-Szeretetház Szikszón, Hadiárvák és Özvegyek Szakosztálya, Anya- és csecsemővédő szakosztály, Betegápoló Szakosztály, Foglalkoztató Műhelyek Szakosztálya, Ottokár Hadiárvaház, Szociális és Gazdasági Nőiskolai Internátus, Csobánka).

A könyv az 1911-es első kiadáshoz képest sokkal több intézményről számol be, és függelékében négy írást tartalmaz a Szociális Missziótársulatról Csernoch János, Prohászka Ottokár, Lepold Antal és Schütz Antal tollából.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.262.919 A_Szocialis_Missziotarsulat_rovid_ismertetese_1917_1.pdf
DOC 1.018.880 A_Szocialis_Missziotarsulat_rovid_ismertetese_1917_1.doc
EPUB 129.705 A_Szocialis_Missziotarsulat_rovid_ismertetese_1917_1.epub
MOBI 105.377 A_Szocialis_Missziotarsulat_rovid_ismertetese_1917_1.mobi