Alice von Hildebrand: A női lét privilégiuma PPEK szám: 1105

A nőket a „második nem” elnevezéssel illetik, és tehetségtelenebbnek, gyengébbnek, kevésbé kreatívnak tartják őket, mint a férfiakat. De ezek a megállapítások – a feminizmus jelszavaival együtt – szekuláris gyökerekből táplálkoznak. A könyv megmutatja, hogy a helyes megközelítés a természetfölötti, és akkor azonnal meglátjuk a női lét sajátosságait, különbözőségét a férfiétől, és megértjük a nő teremtésben betöltött szerepét, a szüzesség és anyaság mibenlétét, a női gyengeség erejét, a nő befogadókészségét, társadalmat összetartó képességét, hősies áldozatkészségét, bölcsességét.

A női lét privilégiumát a Boldogságos Szűznek a Megtestesülésben betöltött szerepe mutatja a legjobban. Máriában egyesül a szüzesség és az anyaság, és éri el tetőfokát a női tisztaság, az Isten szavának feltétel nélküli elfogadása és az önmagát teljesen adó szolgálat.

Mind a férfinak, mind a nőnek meg kell látnia és értenie ezt a privilégiumot. Ennek tudatában a nő teljesíteni fogja különleges küldetését, és nem esik a feminizmus és az abortusz ördögi csapdájába. A férfi pedig a lehető legnagyobb tiszteletben fogja tartani a „gyengébb nemet”.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.487.346 Alice_von_Hidebrand_A_noi_let_privilegiuma_1.pdf
DOC 1.234.944 Alice_von_Hidebrand_A_noi_let_privilegiuma_1.doc
EPUB 418.252 Alice_von_Hidebrand_A_noi_let_privilegiuma_1.epub
MOBI 1.145.623 Alice_von_Hidebrand_A_noi_let_privilegiuma_1.mobi