Barlay Ö. Szabolcs: „Uram, taníts meg minket szeretni!” PPEK szám: 1003

Nagy dolog a szeretet – írja Kempis Tamás. Igen! Ez a legnagyobb emberi élmény. Ezt vallják a nagy gondolkodók Szent János apostoltól kezdve, – akiről az Írás annyiszor megjegyzi, hogy ő az, akit nagyon szeretett az Úr. És Szent Pál szeretethimnuszánál szebbet eddig senki nem tudott írni. Állandóan hangoztatja is, hogy „mindaz, amit tesztek, szeretetből történjék” (1Kor 16,24), és „mindennek a szeretetben kell meggyökerezve és megalapozva lennie.” (Ef 3, 14)
A világon a legnagyobb kincs a szeretet. Ugyanakkor egyre jobban tapasztaljuk, hogy ma már a legritkább kincs. Mi mindent adnánk érte! Hogy mennyire a szeretet körül forog az élet, mutatja, hogy még a mostani politikai helyzet mögött is lényegét tekintve ez áll. Hiszen mi másról szól a brutalitások miatt hírhedt iszlám invázió, mint arról, hogy van egy vallás, melynek sem istene, sem prófétája nem tanítja a Miatyánkot, és nincs, akitől megtudnák, hogy az Isten maga a szeretet.
A szerző hét évtizedes papi élet tapasztalatai nyomán írja ezt az elmélkedését a természetesen és természetfölötti szeretetről. Hasonlóan Szent János apostolhoz, ki öreg korában csak a szeretetről beszélt. Uram, taníts meg minket szeretni! És kérlek, kezd velem…

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 446.761 Barlay_O_Szabolcs_Uram_tanits_meg_minket_szeretni_1.pdf
DOC 382.464 Barlay_O_Szabolcs_Uram_tanits_meg_minket_szeretni_1.doc
EPUB 186.296 Barlay_O_Szabolcs_Uram_tanits_meg_minket_szeretni_1.epub
MOBI 261.825 Barlay_O_Szabolcs_Uram_tanits_meg_minket_szeretni_1.mobi